About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

Οι Desert Near The End στο bbr

Οι Desert Near The End στο bbr: "Έχουμε έτοιμο το επόμενο άλμπουμ που είναι πραγματικά ότι καλύτερο έχουμε κάνει μέχρι τώρα!"
Οι Desert Near The End στο bbr
"Έχουμε έτοιμο το επόμενο άλμπουμ που είναι πραγματικά ότι καλύτερο έχουμε κάνει μέχρι τώρα!"

Οι Desert Near The End μιλούν στο bbr. Διαβάστε όλα όσα μας είπαν στην πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που ακολουθεί


Παιδιά σας καλωσορίζουμε. 10 χρόνια και βάλε από την δημιουργία των Desert Near The End. Ποιος είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός της πορείας σας; Πως ήταν αυτή η δεκαετία;
Καλησπέρα και από εμάς! 
Στην πραγματικότητα είναι αρκετά περισσότερα, 10 χρόνια είναι από τότε που γεννήθηκε το όνομα αλλά η πορεία και η προσπάθεια είχε ξεκινήσει πολύ πιο πριν, στα τέλη της δεκαετίας του 1990. Πολλά πράγμα συνηγόρησαν ώστε να μην μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε την μουσική μας νωρίτερα αλλά στο μυαλό μου υπάρχει απευθείας γραμμή με εκείνες τις μέρες. Και προσπαθώ σιγά-σιγά ότι δημιουργήθηκε εκείνα τα χρόνια να δει το φως της μέρας με κάποιο τρόπο! 

Πάντως έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα τα 10's ήταν η πιο ενεργή περίοδος μας, κυκλοφόρησαν 4 άλμπουμ, κάναμε πολλές συναυλίες εντός και εκτός συνόρων και γενικά κάναμε πολλά πράγματα που έμοιαζαν απίθανα κάποια χρόνια πριν. Θα θέλαμε περισσότερα; Μπορεί.. αλλά ας μην είμαστε αχάριστοι! Δεν έχει τελειώσει η πορεία ακόμα.

Πέρα από την κυκλοφορία των 4 άλμπουμ σας, ποιες θεωρείτε τις πιο κομβικές μέχρι τώρα στιγμές στον πορεία σας;
Σίγουρα η κυκλοφορία ενός άλμπουμ είναι μια αντικειμενικά σημαντική στιγμή, γιατί όλα αλλάζουν όταν μπορείς να τα μοιραστείς. 

Αλλά, μιλώντας και λίγο πιο προσωπικά, οι πιο κομβικές στιγμές ήταν όταν ένιωθα ότι υπήρχαν ιδέες που θέλανε να βγουν στην επιφάνεια και να γίνουν τραγούδια και άλμπουμ! Και κατά συνέπεια η στιγμή που "κρατάς" το ολοκληρωμένο καινούργιο τραγούδι στα χέρια σου! Και δεν αναφέρομαι στην στιγμή που θα κρατήσεις το cd ή το βινύλιο που θα σου στείλει η εταιρεία αλλά στην στιγμή που μπορείς να πατήσεις το play ακόμα και στο ντέμο σου και να ακούσεις καταγεγραμμένη την ιδέα και να πεις κάτι έχω να πω!(ξανά ή ακόμα) Τότε είναι πραγματικά ζωντανή η φάση και νιώθεις ότι υπάρχει μέλλον! Και όλο αυτό δυστυχώς δεν είναι κάτι δεδομένο. 

Αλλά για να γυρίσω και στα αντικειμενικά, πολύ σημαντική στιγμή ήταν επίσης τα live μας, ειδικά αυτά στα οποία είχαμε την τιμή να μοιραστούμε με μπάντες που αγαπάμε. Πάντα θα έχω μέσα μου σε ειδικό βάθρο την ευκαιρία να ανοίξουμε για Primordial!

Ας πάμε στο πιο πρόσφατο πόνημα σας, το άλμπουμ Of Fire And Stars. Είστε ευχαριστημένοι από την μέχρι τώρα ανταπόκριση;
Ναι! Σε γενικές γραμμές ο "κόσμος" συμφωνεί μαζί μας για το άλμπουμ! Δεν μπορείς να τους ευχαριστείς όλους βέβαια. Επίσης υπήρξε και ένα θέμα με την εταιρεία μας και την κοπή του άλμπουμ (η πρώτη ήταν ελαττωματική) οπότε άργησαν να φύγουν τα πρόμο και το feedback απλώθηκε στο χρόνο, γι'αυτό φαντάζομαι ότι μιλάμε και εμείς τώρα σχεδόν ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ.

Που πιστεύετε ότι διαφοροποιείται σε σχέση με το παλαιότερο υλικό σας; Τι ενδεχομένως έχετε κάνει καλύτερα;
Η διαφοροποίηση του για μένα έγκειται στο ότι είναι πιο μελωδικό και "ατμοσφαιρικό" από τον προκάτοχό του που έδινε μεγαλύτερο βάρος στην επιθετικότητα. Και στο γεγονός ότι ηθελημένα η παραγωγή είναι πιο φυσική χωρίς πολλά edit και triggers ώστε να αναδειχθούν οι δυναμικές των τραγουδιών και να αναπνέει περισσότερο. Όχι ότι υπάρχει τίποτα κακό σε κάτι πιο overproduced και πουσαρισμενο, το έχουμε κάνει και θα το ξανακάνουμε! Αλλά εδώ νιώθαμε ότι ταίριαζε η πιο ανθρώπινη προσέγγιση! Εγώ προσωπικά ακόμα πιστεύω, ένα χρόνο μετά, ότι έχει μέσα μερικά από τα καλύτερα τραγούδια μας και μάλιστα το ομώνυμο του άλμπουμ το "Of Fire and Stars" είναι το αγαπημένο μου Desert near the end τραγούδι ever!!

Στο Of Fire And Stars ακούμε μια ποικιλία επιρροών από τον ευρύτερο extreme ήχο, που ξεκινάνε από το κλασικό Thrash έως το Σουηδικό Death Metal, με μπόλικη μελωδία και κλασικές metal πινελιές. Συμφωνείτε με αυτό το σχόλιο; Μας έχει ξεφύγει κάτι;
Ναι συμφωνούμε απόλυτα! Δεν νομίζω να ξέφυγε κάτι. Αυτό είναι και το φάσμα των επιρροών μας, και είναι προσωπική μου άποψη ότι όλα αυτά μπορούν να συνυπάρξουν εύκολα και φυσικά. Όλα αυτά ακούω οπότε όλα αυτά θα βρουν τον δρόμο τους στην μουσική. Και ξέρεις κάτι.. δεν ανακαλύπτουμε τον τροχό, πάρα πολλές μπάντες, εντός και εκτός συνόρων, αγκαλιάζουν το power, το thrash, το death, το black, ταυτόχρονα μάλιστα! Απλά συνήθως εδώ και πολλά χρόνια γίνεται κάτω από την ομπρέλα των extreme φωνητικών και μόνο. Εμείς είμαστε πιο κοντά σε κλασικές φωνητικές φόρμες οπότε η πλάστιγγα γέρνει προς την 90's power πλευρά. 

Ποιες είναι οι ευρύτερες επιρροές σας και τι είχατε στο μυαλό σας προτού ξεκινήσετε να συνθέτετε το συγκεκριμένο άλμπουμ; 
Το συγκεκριμένο άλμπουμ ξεκίνησε την ζωή του ως προσπάθεια να απομακρυνθούμε λίγο από το προηγούμενη μας τρίτη δουλειά, το "Theater of War" του 2016, που σαν κατάληξη μιας θεματικής τριλογίας, μας είχε λειτουργήσει πολύ αγχωτικά ώστε να καταφέρουμε να είναι μουσικά και αισθητικά μια κλιμάκωση στα πάντα. Τώρα νιώθαμε πιο απελευθερωμένοι ώστε να αφήσουμε τα τραγούδια να αναπνεύσουν και να είναι λιγότερο πιεσμένα ως προς το που θα πάνε, γι'αυτό και βγήκε το υλικό πιο μελωδικό. Επίσης μας δόθηκε η ευκαιρία να ξαναεπισκεφθούμε και να φέρουμε στο σήμερα κάποια τραγούδια από τις πρώτες μέρες της μπάντας που ήταν πολύ σημαντικά για εμάς. Όσο για τις επιρροές είναι στο "γνωστό μας φάσμα" από Iced Earth, Blind Guardian, Kreator μέχρι Primordial και Heaven shall burn..

Πως έχει πάει μέχρι στιγμής η προώθηση του άλμπουμ στο συναυλιακό κομμάτι; Τι θα ακολουθήσει στο 2020;
Δυστυχώς η συναυλιακή προώθηση του άλμπουμ δεν ήταν τόσο έντονη όσο θα θέλαμε.. δεν έχει κλείσει ακόμα ο κύκλος του βέβαια, αλλά δεν το κυνηγήσαμε και εμείς όσο θα έπρεπε. Είχαμε και αλλαγές και ανακατατάξεις στη μπάντα ακριβώς μετά την ολοκλήρωση των ηχογραφήσεων οπότε δεν ήμασταν ακριβώς "ετοιμοπόλεμοι" με την κυκλοφορία του άλμπουμ. Βέβαια το θετικό είναι ότι το κλίμα στο εσωτερικό της μπάντας έγινε καλύτερο μετά τις ανακατατάξεις, αλλά και στο ότι επικεντρώθηκαν οι προσπάθειες μας στην σύνθεση καινούργιου υλικού! Δεν μείναμε άπραγοι, κάθε άλλο! Όσο για το 2020, ακόμα νέο είναι, ελπίζουμε να είναι συναυλιακά πιο ενεργό για εμάς!

Η κλασική αλλά πάντα επίκαιρη ερώτηση: Πως βλέπετε την ελληνική σκηνή σήμερα; Τι έχετε να μας προτείνετε από την πιο φρέσκα σοδειά κυκλοφοριών;
Κοίτα.. σε κάποιους χώρους και ειδικά στο πιο extreme φάσμα του metal (εκεί που μπλέκουν τα πράγματα περισσότερο!) αλλά και στον συγγενικό χώρο του ευρύτερου rock, θα μπορούσε κάποιος να πει ότι έχουμε μια από τις καλύτερες σκηνές στον κόσμο! Και πραγματικά δεν θα ήθελα να προτείνω κάτι γιατί απλά θα αδικήσω κάτι άλλο. Από την άλλη, σε πιο κλασικές φόρμες (πιο στρατευμένες θα έλεγα) κάπου χωλαίνει το πράγμα.. Αλλά αυτό είναι ξεκάθαρα η υποκειμενική μου άποψη που μπορεί κάποιος να την πετάξει πάραυτα!

Ποιος είναι ο απώτερος στόχος των Desert Near The End; Τι θα θέλατε να πετύχετε άμεσα αλλά και μακροπρόθεσμα;
Δεν είναι ότι θα μας έλεγα "band on a mission", με την μουσική έννοια του όρου, γιατί πρώτα από όλα, όπως είπα και νωρίτερα, δεν ανακαλύπτουμε τον τροχό (προφανώς!) αλλά πάντα έχουμε στο πίσω μέρος του κεφαλιού μας, ειδικά όταν παίρνουν την τελική μορφή τους τα τραγούδια, το να συνδέουμε τις πιο βασικές και αρχετυπικές επιρροές μας με ότι μαζέψαμε στην πορεία μας σαν metal ακροατές. Να φέρνουμε το χθες στο σήμερα ή το ανάποδο! Είναι και πάλι υποκειμενικό το αν τα καταφέρνουμε, και σε τι βαθμό πάντα, αλλά εμάς μας ευχαριστεί. 

Αλλά κυρίως, και όσο κλισέ και αν ακουστεί αυτό (είναι απόλυτα προσωπικό οπότε δεν με ενδιαφέρει), οι Desert Near the End είναι μέσο έκφρασης συναισθημάτων και σκέψεων που αλλιώς δεν θα έβρισκαν τρόπο να βγουν στην επιφάνεια (για καλό ή κακό..) Γι'αυτό και τρία από τα τέσσερα άλμπουμ μας είναι concept και μάλιστα τριλογία όπως ανέφερα παραπάνω. Αυτό γίνεται βέβαια με μέσο την μουσική που αγαπάμε και αυτός είναι και ο στόχος μας, να συνεχίσουμε να το κάνουμε όσο οι συνθήκες και όσα φέρνει (ή δεν φέρνει η ζωή) το επιτρέπουν!

Ευχαριστούμε πολύ! Κλείστε αυτή την συζήτηση με όποιο τρόπο θέλετε αλλά και με ένα μήνυμα για τους φίλους τους συγκροτήματος.
Και εμείς σε ευχαριστούμε πολύ και θα θέλαμε να πούμε σε όσους φίλους γουστάρουν την μπάντα ότι έχουμε έτοιμο (στην μίξη είναι!) το επόμενο άλμπουμ που είναι πραγματικά ότι καλύτερο έχουμε κάνει μέχρι τώρα! Και αυτό κλισέ σαν δήλωση αλλά το σώζει το ότι ουσιαστικά βρισκόμαστε σε συνέντευξη για το προηγούμενο!! 

Πέρα από πλάκα ευχαριστούμε όλους όσους πέρασαν χρόνο παρέα με την μουσική μας!

Follow the path across the Desert.. as the end draws Near..


Official links

Desert Near the End - Throne of Martyrdom (Official animated video)

Desert Near The End - A World Beyond (Official Video).

Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: