About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

Οι SKAGS στο bbr

Οι SKAGS στο bbr: "Συνεχώς εντυπωσιαζόμαστε απο δουλειές Ελληνικών συγκροτημάτων. Δεν είναι τυχαίο ότι τα τελευταία χρόνια , βλέπουμε ότι δημιουργείται ένα κοινό το οποίο στηρίζει πολύ τα ροκ συγκροτήματα."
Οι SKAGS στο bbr
"Συνεχώς εντυπωσιαζόμαστε απο δουλειές Ελληνικών συγκροτημάτων. Δεν είναι τυχαίο ότι  τα τελευταία χρόνια , βλέπουμε ότι δημιουργείται ένα κοινό το οποίο στηρίζει πολύ τα ροκ συγκροτήματα."

Οι Skags μιλούν στο bbr. Μάθετε τα πάντα για το ελληνικό συγκρότημα στη συνέντευξη που ακολουθεί.

Γεια σας παιδιά και καλώς ήρθατε στο bbr. Δώστε μας ένα σύντομο βιογραφικό των SKAGS.
Κάλως σας βρήκαμε και ευχαριστούμε για την πρόσκληση. Οι SKAGS γεννήθηκαν αρχές του 2017 μέσα απο την ανάγκη δυο φίλων απο το πανεπιστήμιο (Σωτήρης και Κώστας) να φτιάξουν ένα συγκρότημα στο οποίο κατα βάση θα εκφράζονται και θα περνάνε καλά. Σε μια θεατρική παράσταση εντυπωσιαστήκαμε απο τη μαγική φωνή της Σπυρέττας και της κάναμε κατευθείαν πρόταση να γίνει μέλος της μπάντας, την οποία και αποδέχτηκε. Έπειτα είχαμε κάποιες προσθήκες και αποχωρήσεις μελών , μέχρι να καταλήξουμε στην τελική μορφή της μπάντας όπως είναι σήμερα απο τον Οκτώβρη του 2018 , η οποία είναι:
Σπυρέττα (Φωνή) , Κώστας (Κιθάρα) , Σωτήρης (Μπάσο) , Χρήστος (Τύμπανα) , Χριστίνα (Πλήκτρα).

Πως προέκυψε το όνομα της μπάντας;
To όνομα προέκυψε από τα αρχικά γράμματα των ονομάτων των πρώτων μελών του σχήματος.  Βέβαια, καθώς στο σχήμα έχουν αλλάξει κάποια μέλη, το όνομα δεν αντιπροσωπεύει πια αυτήν την αρχική σκέψη. Στην πορεία όμως ανακαλύψαμε οτι η λέξη SKAGS χρησιμοποιείται πολύ στην «πιάτσα» στην Αμερική οπότε σε συνδυασμό και με το τι έτσι συστηθήκαμε και με τα δικά μας τραγούδια, είπαμε να το διατηρήσουμε.

Πως θα περιγράφατε την μουσική σας, σε τι αναφέρονται οι στίχοι σας και απο τι εμπνέεστε;
(ΣΩΤΗΡΗΣ) : Είναι λίγο δύσκολο να περιγράψω τη μουσική μας, όχι γιατί είναι κάποια μουσική επανάσταση αλλά γιατί συνδυάζει πολλά διαφορετικά είδη και  δεν θα ήθελα να έχει μια συγκεκριμένη ταμπέλα. Η πρώτη προτεραιότητα είναι τα κομμάτια να είναι αληθινά , να εκφράζουν πρώτα απ όλα εμάς και να μιλάνε μέσα απο την ψυχή μας. Σαν γενικό ύφος, αυτό που προσπαθούμε να πετύχουμε είναι να συνδυάζει ψυχεδελικές κιθάρες, με heavy synths εμπνευσμένα απο τα 80s , γκρουβάτο μπάσο και δυναμικά ξεσπάσματα στα ρεφρέν. Γι αυτό και κάποια κομμάτια βγαίνουν πιο ηλεκτρονικά σε σχέση με κάποια άλλα που είναι πιο κιθαριστικά. Αλλά όλα έχουν μια κοινή βάση. 

Μιας και εγώ γράφω κατά κύριο λόγο τη μουσική και τους στίχους της μπάντας, σαν πηγή έμπνευσης έχω και είχα πάντα το συναίσθημα. Το οποίο προκύπτει απο τα ερεθίσματα τα οποία λαμβάνω απο τον περίγυρο μου καθώς και απο τις κοινωνικές εξελίξεις. Συνήθως για να γράψω ένα τραγούδι, πρέπει να έχει προηγηθεί κάτι το οποίο να μου έχει δημιουργήσει την ανάγκη να εκφραστώ. Για παράδειγμα ένα πράγμα που με εξοργίζει είναι η διπροσωπία της κοινωνίας και το πόσα ψέμματα πρέπει να λες για να είσαι αρεστός.  Έχουμε φτάσει στο σημείο να εξισώνουμε την ληστεία με δολοφονία και να θεωρούμε λογικό να κλοτσάμε στο κεφάλι έναν άνθρωπο ξαπλωμένο στο έδαφος γιατί τόλμησε να ‘’εισβάλει’’ στην ιδιοκτησία μας (Ζακ). Καθόμαστε στο καναπέ μας, στη φούσκα μας και κρίνουμε ανθρώπους που έρχονται απο εμπόλεμες ζώνες, έχοντας χάσει τα πάντα, απαιτώντας να φύγουν απο τη χώρα μας, γιατί ‘’βρομίζουν’’ το πολιτισμό μας και δεν μπορούμε να καταλάβουμε το πολύ απλό ότι αυτοί είναι άνθρωποι, ακριβώς ίδιοι με εμάς , με ανησυχίες και συναισθήματα , που έτυχε να γεννηθούν λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά.  Θα μπορούσαμε να συζητάμε μέχρι το πρωί για πράγματα τα οποία με ωθούν να γράψω τραγούδια αλλά σαν γενική βάση θέλω να έχουν βαθύτερο νόημα το οποίο να σε κάνει να ψάξεις το γιατί ,να προβληματιστείς, να κάνεις την αυτοκριτική σου. Αν αυτό μπορέσει να επηρεάσει και κάποιους ανθρώπους και να τους οδηγήσει στην αλλαγή, θα ήταν το ιδανικό για εμας.

Πρόσφατα κυκλοφορήσατε το single "The Guillotine" και το επίσημο video που το συνοδεύει. Αφορμή στάθηκαν οι καταστροφικές πυρκαγιές στην Αυστραλία. Μιλήστε μας λίγο για αυτό.
To τραγούδι «The Guillotine» μιλά για τον κίνδυνο καταστροφής του πλανήτη μας από την αλόγιστη εκμετάλλευση των πόρων του από τους ανθρώπους. Μιλάει για την κλιματική αλλαγή που  απειλεί να αλλάξει ριζικά τις ισορροπίες της ζωής όλων των ειδών που κατοικούν στην Γη. Αυτός ο κίνδυνος «ταλαντεύεται» σαν μια «γκιλοτίνα» πάνω από σπίτι της ανθρωπότητας. Τα σημάδια είναι καθημερινά. Πυρκαγιές, πλημμύρες, και γενικότερα ακραία καιρικά φαινόμενα μας δίνουν το μήνυμα ότι ο πλανήτης δεν μπορεί άλλο να ανεχτεί αυτήν την καταστροφική ανθρώπινη δραστηριότητα. Είναι εξωφρενικό πως σε μερικά χιλιάδες χρόνια έχουμε καταφέρει να προκαλέσουμε τόσες καταστροφές σε έναν πλανήτη που είναι ηλικίας 4,5 δισεκατομμυρίων ετών. Οι SKAGS στέλνουν μέσα από αυτό το τραγούδι, το δικό τους μήνυμα, προειδοποιώντας για την επικείμενη αυτή απειλή. Εν κατακλείδι, ο πλανήτης ΔΕΝ μας ανήκει.

Skags
Ποιος βρίσκεται πίσω απο την δημιουργία του video;
Το όραμα της μπάντας είναι να δημιουργεί βίντεο τα οποία είναι ιδιαίτερα και δεν ακολουθούν την πεπατημένη των μουσικών βίντεο που η μπάντα απλά παίζει μουσική. Δυστυχώς λόγω μπάτζετ δεν μπορούμε να το καταφέρουμε στο 100% οπότε η λύση που σκεφτήκαμε είναι η εξής: Έχουμε ένα κόνσεπτ στο μυαλό μας για αυτό που θέλουμε να δείξουμε, έπειτα ψάχνουμε να βρούμε αντίστοιχα επαγγελματικά βίντεο σε αντίστοιχες πλατφόρμες, αγοράζουμε τα δικαιώματα και με μπόλικο μοντάζ είναι το αποτέλεσμα που βλέπετε. Στο Screaming in my bed είναι λίγο διαφορετική η ιστορία, καθώς το γύρισε ο καλός μας φίλος και σκηνοθέτης Ανδρέας Σαραβάνος και είχαμε και τη συμμετοχή ηθοποιών απο τη θεατρική ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

Ποια είναι η ανταπόκριση του κόσμου μέχρι στιγμής, τόσο για το "The Guillotine" , όσο και για το single "The Man Sitting Right Next Door" το οποίο προηγήθηκε; 
Τα σχόλια που λάβαμε και λαμβάνουμε  είναι πολύ θετικά, οι δικοί μας άνθρωποι αλλά και άγνωστο κοινό μας προσέγγισαν για να ζητήσουν πληροφορίες για τα κομμάτια μας, εάν θα κυκλοφορήσουν νέα τραγούδια στο μέλλον, εάν εμφανιζόμαστε σε κάποια μουσική σκηνή κτλ. Επίσης, στο διαδίκτυο, από την στιγμή που η επιτυχία μετριέται με likes και views, η ανταπόκριση ήταν πολύ παραπάνω από ό,τι μπορεί να περιμέναμε, καθώς έχουμε καταφέρει να ακουστούμε σε παγκόσμιο επίπεδο με χιλιάδες ακόλουθους, τόσο στην σελίδα μας στο Facebook , όσο και στο κανάλι μας στο Youtube, στο Instagram και στο Spotify. Θεωρούμε λοιπόν την έως τώρα πορεία των κομματιών πολύ θετική και ελπίζουμε να γίνει το ίδιο και στα επόμενα τραγούδια που θα ακολουθήσουν.

Αυτό τον καιρό σε τι φάση βρίσκεστε; Είναι στα σχέδιά σας η κυκλοφορία ενός ολοκληρωμένου άλμπουμ;
Αυτή την στιγμή έχουμε ρίξει όλο το βάρος πάνω στην ηχογράφηση και παραγωγή των δικών μας κομματιών. 4 Μαρτίου, θα κυκλοφορήσει το 4ο μας Single “The Weekend” , έπειτα σχετικά γρήγορα 2 νέα τραγούδια και ιδανικά μέχρι το χειμώνα του 2020 ένα ολοκληρωμένο άλμπουμ.

Συμπεριλαμβάνονται εμφανίσεις στα πλάνα σας;
Είμαστε πάντα ανοικτοί σε προτάσεις και αναζητούμε χώρους όπου μπορούμε να παρουσιάσουμε την δουλειά μας. Ο κόσμος μας περνάει καλά στα live μας, ταυτόχρονα περνάμε κι εμείς πολύ καλά, και όλο αυτό μας δίνει επιπλέον κίνητρο να δουλέψουμε πάνω στα τραγούδια μας. Εξάλλου, η παρουσία σε ένα live είναι ο καλύτερος τρόπος για να έρθουμε σε άμεση επαφή με το κοινό μας και να αποκτήσουμε νέους φίλους. Ιδανικά θα θέλαμε να παίξουμε σε πολλά φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό και κινούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση.

Με ποιόν καλλιτέχνη θα θέλατε να συνεργαστείτε;
Με τους Radiohead, Pink Floyd , Guns N Roses και πολλούς άλλους οι οποίοι αποτελούν τις μουσικές μας επιρροές.

Αν σας έλεγαν να κάνετε μια διασκευή σε κάποιο συγκρότημα που κινείται σε έναν εντελώς διαφορετικό χώρο και να το φέρετε στα μέτρα σας, ποιο τραγούδι θα επιλέγατε και γιατί;
Πολύ δύσκολη ερώτηση. Καταρχάς ίσως επιλέγαμε Κλασσική μουσική γιατί έχει πραγματικά πολύ χώρο για πειραματισμό. Σαν κομμάτι το Adagio in G Minor του Tomaso Albinoni, ένα αθάνατο κομμάτι γραμμένο στις αρχές του 18ου αιώνα.

Κλείνοντας θα θέλαμε να μας πείτε πως βλέπετε τα πράγματα στην ελληνική σκηνή.
Σε ότι αφορά τις ευκαιρίες σε νέους καλλιτέχνες, με ένα επίθετο, «Κλειστή». Κλειστή σε ότι είναι διαφορετικό ως προς το πιο παραδοσιακό – λαϊκό πρότυπο. Θέλει τρομερό κόπο , τύχη και γνωριμίες για να μπορέσουν να ανοίξουν κάποιες πόρτες και να σου δώσουν βήμα να ακουστείς. Χωρίς να θέλουμε να ευλογήσουμε τα γένια σας, είστε απο τα πολύ λίγα site που δίνουν την ευκαιρία σε νέους καλλιτέχνες να πουν την άποψη τους και να παρουσιάσουν τη δουλειά τους. 

Σε ότι αφορά τώρα την ποιότητα των συγκροτημάτων μας , πραγματικά είναι πολύ υψηλή! Συνεχώς εντυπωσιαζόμαστε απο δουλειές Ελληνικών συγκροτημάτων. Δεν είναι τυχαίο ότι  τα τελευταία χρόνια , βλέπουμε ότι δημιουργείται ένα κοινό το οποίο στηρίζει πολύ τα ροκ συγκροτήματα όπως 1000 mods , Planet of Zeus , Puta Volcano κτλ και αυτά με τη σειρά τους κάνουν περιοδεία σε όλο τον κόσμο. Επίσης,τρανή απόδειξη η συναυλία των VIC σε ένα γεμάτο Tae Kwon Do στο Φάληρο. Ευχόμαστε πραγματικά αυτό το κοινό να μεγαλώσει και να μπει λίγο περισσότερο στη κουλτούρα μας η ανάγκη να στηρίζουμε ντόπιους καλλιτέχνες που το αξίζουν.

Ευχαριστούμε πολύ σας ευχόμαστε τα καλύτερα. Ο επίλογος δικός σας.
Εμείς ευχαριστούμε για την πρόσκληση και ευχόμαστε να τα ξαναπούμε σύντομα. Κλείνουμε με ένα κομμάτι απο τους στίχους του 4 single μας, που αποτελεί οδηγό για εμάς 
«Money is just an obsession; you are barefoot till you die».


Follow SKAGS on Social Media:

Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: