About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

Οι A Void Eternal στο bbr

Οι A Void Eternal στο bbr: "Το νέο μας project θα απαρτίζεται από δύο EP, από τα οποία έχουμε ανακοινώσει το όνομα του ενός, το Poveglia."
Οι A Void Eternal στο bbr
"Το νέο μας project θα απαρτίζεται από δύο EP, από τα οποία έχουμε ανακοινώσει το όνομα του ενός, το Poveglia."
Οι A Void Eternal με αφορμή την συμμετοχή τους στο Ladies of Metal Fest στις 7 Μαρτίου στο Eightball μιλούν στο bbr. Διαβάστε όλα όσα μας είπε το female fronted συγκρότημα απο τη Θεσσαλονίκη.

Ποια η ως τώρα πορεία της μπάντας στο metal στερέωμα;
Οι A Void Eternal δημιουργήθηκαν το Δεκέμβριο του 2015 στη Θεσσαλονίκη, από την τραγουδίστρια Τζο Γεωργία. Έπειτα μπήκε στην μπάντα ο Άλκης Στάμος, κιθαρίστας και συνθέτης των περισσότερων κομματιών των A Void Eternal. Το 2018 βγάλαμε το πρώτο μας album με τίτλο “Year of the Blight”, και ακολούθησε μετά από μερικούς μήνες το single ¨In Vain” σε νέα ηχογράφηση και σε video clip. 

Τι μουσική ακούτε στον ελεύθερο χρόνο σας;
Δυστυχώς ή ευτυχώς ακούμε το είδος που παίζουμε. Όλοι σχεδόν στην μπάντα αγαπάμε την doom, τόσο ώστε να γίνει η καθημερινότητά μας σε μουσική, αλλά και σε συνθέσεις. Κάτι το οποίο μας κράτησε δεμένους τόσα χρόνια σ΄αυτό το είδος και στην μπάντα.

Τι κριτικές πήρε το "Year of the Blight" (2018);
Το Year of the Blight, αν και ήταν ένα πολύ όμορφο album, και σαν σύνθεση και σαν στίχοι, νομίζουμε πως έχασε την ομορφιά του στην ηχογράφηση. Ήταν το πρώτο album που γράψαμε, ο κόσμος το “αγκάλιασε” με το δικό του ξεχωριστό τρόπο, αλλά δεν είχε ποτέ την ευκαιρία να το αγοράσει και να το ακούσει εκτός live. Οι μόνες κριτικές που είχαμε ήταν από γνωστούς, φίλους και άτομα που ήρθαν στα live μας. Μιας και τo cd χωριζόταν ουσιαστικά σε τρία είδη μουσικής τα οποία τα σύνδεε η doom, ο καθένας ανάλογα με τα γούστα του ξεχώριζε τα κομμάτια που ήταν πιο κοντά στους ήχους του. Οφείλω να ομολογήσω πως η post metal σε συνδυασμό με τη doom, κέρδισε τους περισσότερους - ακόμη και εμάς -  γι’ αυτό και το νέο μας cd κινείται σ΄αυτούς τους ήχους. 

Ετοιμάζετε νέο υλικό;
Έχουμε ήδη έτοιμο υλικό για ηχογράφηση, το μόνο που μας μένει είναι να μπούμε στο στούντιο. Κάτι το οποίο θα γίνει μετά το live του Μαρτίου. Το νέο μας project θα απαρτίζεται από δύο EP, από τα οποία έχουμε ανακοινώσει το όνομα του ενός, το Poveglia. Δύο ιστορίες βασισμένες στο ποίημα του John Milton “Paradise Lost”, εμπνευσμένες και εμπλουτισμένες με προσωπικές εμπειρίες και σκέψεις. Θα είναι ό,τι πιο προσεγμένο και πιο σκοτεινό έχουμε βγάλει σε ήχο και στίχους έως τώρα. Η κυκλοφορία των EP είναι προγραμματισμένη για το 2020.

Τι θα παρουσιάσετε στο Ladies of Metal Fest στις 7 Μαρτίου στο Eightball;
Στις 7 Μαρτίου θα παίξουμε λάιβ ένα από τα καινούργια μας κομμάτια, μαζί με μερικά από τα παλιά. Διαλέξαμε τα αγαπημένα μας κομμάτια γι’ αυτή την εμφάνιση. Θέλουμε πραγματικά να περάσουμε τα συναισθήματά μας στο κοινό μέσα από τα κομμάτια μας και ειδικότερα σε ένα κοινό που δεν έχει συνηθίσει τόσο αργούς και κατατονικούς ήχους. 

 Έχετε φιλικές σχέσεις με τα άλλα συγκροτήματα της βραδιάς;
Με τα δύο από τα τρία συγκροτήματα έχουμε παίξει ξανά στο παρελθόν, μιας και είναι από Θεσσαλονίκη τα παιδιά. Έχουμε καλές σχέσεις και με κάποια μέλη φιλικές. Είναι μικρή η σκηνή της Θεσσαλονίκης και οι περισσότεροι γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Το festival είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να ξαναϊδωθούμε και να γνωρίσουμε και τα παιδιά από την Αθήνα.

Τι σημαίνει για σας μια βραδιά αφιερωμένη στις γυναίκες του Metal;
Ο λόγος που παίρνουμε μέρος στο festival είναι κυρίως το μήνυμα που θέλει να  περάσει στο κοινό. Μια μέρα πριν την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, θα είμαστε μαζεμένες τόσες πολλές γυναικείες φωνές, ταυτόχρονα σε δύο μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, να γεμίζουμε με δυναμισμό και μελωδίες δύο μουσικές σκηνές. Ευχαριστούμε πολύ τους Angels PR που μας δίνουν αυτή η ευκαιρία. 

Έχετε άλλα σχέδια για live εμφανίσεις μέσα στη χρονιά;
Όχι, δεν έχουμε κάτι στο πρόγραμμα. Μετά το festival θα ασχοληθούμε κυρίως με την ηχογράφηση των νέων μας EP. 


Official links:

Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: