About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation
10 xronia bbr

Οι Dreamlord στο bbr

Οι Dreamlord στο bbr: "Η ελληνική σκηνή έχει κάνει τεράστια άλματα προόδου την τελευταία δεκαετία σίγουρα"
Οι Dreamlord στο bbr
"Η ελληνική σκηνή έχει κάνει τεράστια άλματα προόδου την τελευταία δεκαετία σίγουρα"

Μπορεί να χρειάστηκαν 12 χρόνια για μια νέα ολοκληρωμένη δουλειά, αλλά οι Dreamlord από την Αθήνα μας αποζημίωσαν με το "Disciples Of War", ένα δυνατό heavy/thrash album. Το bbr άδραξε την ευκαιρία και μίλησε μαζί τους για τη συνέντευξη που ακολουθεί.

Πότε φτιάχτηκαν οι Dreamlord και ποια η μέχρι τώρα πορεία του σχήματος; Γιατί είχατε μεγάλες παύσεις;
Οι Dreamlord δημιουργήθηκαν το 1995, όταν ακόμα ήμασταν στο σχολείο, και αρχικά κυκλοφορήσαμε κάποια demos στα 90s και κάναμε αρκετά μικρά λάιβ. Το 2007 κυκλοφορήσαμε ένα mini-CD με το όνομα Dreamlord, ενώ πρόσφατα κυκλοφορήσαμε το “Disciples Of War” μέσω της No Remorse Records. Δυστυχώς, είχαμε πολλές περιόδους που η μπάντα είχε παγώσει. Αυτό ήταν ένας συνδυασμός προσωπικών και επαγγελματικών υποχρεώσεων, που δεν επέτρεπαν να συνεχίσουμε τότε, καθώς και πολλές αλλαγές στην σύνθεση της μπάντας , ακριβώς εξαιτίας αυτών των προβλημάτων. Ευτυχώς, πλέον έχουμε σταθεροποιήσει τη σύνθεση τα τελευταία 6 χρόνια, οπότε ευελπιστούμε να έχουμε πιο σταθερή παρουσία πια.

Πώς νιώθετε για την κυκλοφορία του δεύτερου full length album σας;
Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι, καθώς και σε επίπεδο παραγωγής, καθώς και σε συνθετικό μέρος, μπορέσαμε να αποδώσουμε τον ήχο της μπάντας στο λάιβ και τις δυνατότητες μας την δεδομένη χρονική στιγμή. 

Ποια η ανταπόκριση μέχρι στιγμής από τους οπαδούς; Σας έφερε αυτό το album νέους οπαδούς;
Είμαστε πολύ χαρούμενοι με την ανταπόκριση του κόσμου στο άλμπουμ μας. Είναι πολύ ξεχωριστό να επικοινωνούν μαζί μας άνθρωποι και να μας λένε πόσο τους άρεσε ο δίσκος. Μας γεμίζει περηφάνια που τα τραγούδια μας αγγίζουν τόσο κόσμο και το μοιράζεται μαζί μας. Σίγουρα, και οι καλές κριτικές από τον μουσικό Τύπο, βοήθησαν να ακουστεί η μπάντα σε ένα πιο ευρύ κοινό.

Το "Disciples of War" φαίνεται να πραγματεύεται ζητήματα που σχετίζονται με τον πόλεμο. Ποια είναι αυτά και με ποιον τρόπο τα προσεγγίζετε στιχουργικά;
Η θεματολογία είναι σίγουρα εμπνευσμένη από τις καταστάσεις που βιώνει η ανθρωπότητα. Πόλεμοι, οικονομικές και κοινωνικές κρίσεις, προπαγάνδα των media που πάντα προωθούν το φόβο και την καχυποψία προς ό,τι είναι διαφορετικό. Και όλα αυτά ενώ καταστρέφουμε τον πλανήτη που μας γέννησε και μας συντηρεί. Ο απόλυτος παραλογισμός δηλαδή!

Πώς βλέπετε τη σημερινή εποχή μουσικά στην Ελλάδα;
Η ελληνική σκηνή έχει κάνει τεράστια άλματα προόδου την τελευταία δεκαετία σίγουρα, θα έλεγα! Πέρα από τα μεγαθήρια Rotting Christ, Septic Flesh, υπάρχει μία πλειάδα συγκροτημάτων που εκπροσωπούν επάξια την Ελλάδα. Μπάντες όπως οι Suicidal Angels, Domination Inc., Full House B.C, SixforNine, Exarsis και τόσες άλλες, δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από μπάντες του εξωτερικού, το αντίθετο, θα έλεγα, αφήνουν πολλές από αυτές χιλιόμετρα μακρυά. Έχουμε νομίζω, μια από τις καλύτερες σκηνές, παγκοσμίως.

Υπάρχουν ιδέες για νέα κομμάτια; Έχετε κάποιους τίτλους από νέα τραγούδια;
Ήδη έχουμε αρχίσει να συνθέτουμε καινούργια τραγούδια. Θα έλεγα ότι έχουμε στα σπάργανα τις ιδέες για 4 νέα κομμάτια ήδη. Πότε θα είμαστε έτοιμοι για νέο δίσκο είναι λίγο νωρίς, αλλά ιδανικά, θα έλεγα κάποια στιγμή μέσα στο 2021.

Μετά το release show τι σχέδια υπάρχουν για άλλες εμφανίσεις;
Είμαστε σε συζητήσεις για κάποιες εμφανίσεις μέσα στο καλοκαίρι, δυστυχώς δεν μπορώ ακόμα να μοιραστώ πληροφορίες, και το φθινόπωρο μάλλον θα πάμε και επαρχία για κάποιες εμφανίσεις. Γενικά, το πλάνο είναι να παίξουμε αρκετές συναυλίες, ώστε να ακούσει το υλικό μας και την μπάντα όσο περισσότερος κόσμος γίνεται.

Που τοποθετείτε την ελληνική thrash σκηνή στον παγκόσμιο thrash χάρτη (παλιότερα, αλλά και σήμερα);
Θεωρώ ότι με μπάντες σαν τους Suicidal Angels, Exarsis, Domination Inc, Memorain, και τόσες άλλες, ότι έχουμε μια από τις καλύτερες thrash σκηνές στον κόσμο σίγουρα!

Ακούτε άλλα είδη του ακραίου metal και ποια; Ποια είναι τα αγαπημένα σας συγκροτήματα;
Προσωπικά ακούω πολλά διαφορετικά πράγματα. Για παράδειγμα κάποιες από τις αγαπημένες μου μπάντες είναι οι The Haunted, Paradise Lost, Death, Gojira.

Ποια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει μια μπάντα στην Ελλάδα του 2020;
Σίγουρα, η γενικότερη κατάσταση στην Ελλάδα, προκαλεί πολλά οικονομικά προβλήματα σε μία μπάντα και σίγουρα πολλές μπάντες που θα μπορούσαν να έχουν κάνει αξιόλογα πράγματα έχουν χαθεί από αυτό. Επίσης η έλλειψη χώρων συναυλιακών είναι κάτι που θα μπορούσε να βελτιωθεί, ώστε οι πολλές αξιόλογες μπάντες που υπάρχουν, να έχουν το χώρο να παρουσιαστούν σε περισσότερο κόσμο.

Πώς φτάσατε στη συμφωνία με την No Remorse για την κυκλοφορία του "Disciples of War"; Σκοπεύετε να συνεχίσετε αυτήν την συνεργασία; 
Υπήρχε ενδιαφέρον από κάποιες εταιρείες, σίγουρα, αλλά με την Νο Remorse Records, φάνηκε ότι είχαμε το ίδιο όραμα για το δίσκο, οπότε δεν χρειάστηκε να το σκεφτούμε πολύ. Η No Remorse Records είναι μια απο τις ιστορικότερες εταιρείες στην Ελλάδα και πολύ αξιοσέβαστη, οπότε το να συνεργαζόμαστε μαζί τους είναι μια πολύ μεγάλη τιμή. Φυσικά δεν ξέρει κανείς τι θα φέρει το μέλλον, αλλά σε ό,τι μας αφορά, σίγουρα εμείς θα θέλαμε να συνεχίσουμε. 


OFFICIAL LINKS

Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: