About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation
10 xronia bbr

Οι Bend For Eleven στο bbr

Οι Bend For Eleven στο bbr: "Στόχος μας εξαρχής ήταν ένας δίσκος για το ευρύ κοινό, και σε μεγάλο βαθμό πιστεύουμε ότι το πετύχαμε"
Οι Bend For Eleven στο bbr
"Στόχος μας εξαρχής ήταν ένας δίσκος για το ευρύ κοινό, και σε μεγάλο βαθμό πιστεύουμε ότι το πετύχαμε"
Οι Bend For Eleven με αφορμή την νέα τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο "Rebel Day" μιλούν στο bbr. Διαβάστε όλα όσα μας είπαν στη συνέντευξη που ακολουθεί.


Bend For Eleven σας ευχαριστούμε για την παρακάτω συζήτηση.  Rebel Day λοιπόν. Ποια είναι αυτή η μέρα; Έχει φτάσει λέτε; 
Για κάθε άνθρωπο συμβολίζει κάτι διαφορετικό, αλλά σίγουρα ο καθένας μας σε κάποια φάση της ζωής του θα βρεθεί μπροστά της. Είναι η μέρα που θα κληθείς να πάρεις αποφάσεις, αποφάσεις οι οποίες σε χαρακτηρίζουν και καθορίζουν τη πορεία σου. 

Ποια είναι τα συναισθήματα σας τώρα που κυκλοφόρησε η νέα σας δουλειά; Τι νιώθετε και τι θα θέλατε να συμβεί;
Η αλήθεια είναι ότι αισθανόμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι καθώς έχουμε πολύ καιρό να κάνουμε κάποιο live και θέλουμε πολύ να παρουσιάσουμε τη νέα μας δουλειά σε όσο περισσότερο κόσμο γίνεται. Δυστυχώς οι συνθήκες τη δεδομένη στιγμή δεν μας ευνοούν, αλλά ελπίζουμε ότι με την επιστροφή στη κανονικότητα, θα έχουμε ένα δυναμικό come back. 

Το Rebel Day είναι ένα άλμπουμ καθαρού Heavy-Alternative rock. Που διαφοροποιείται σε σχέση με το πρώτο σας άλμπουμ Aggressive Illusions;
Ο νέος δίσκος περιλαμβάνει σίγουρα πιο εμπορικά και ραδιοφωνικά κομμάτια. Εμπεριέχει πολλά στοιχεία stoner, alternative και heavy rock, χωρίς όμως να εντάσσεται σε ένα συγκεκριμένο καλούπι. Στόχος μας εξαρχής ήταν ένας δίσκος για το ευρύ κοινό, και σε μεγάλο βαθμό πιστεύουμε ότι το πετύχαμε. 

Αισθανόμαστε ότι συγκροτήματα σαν τους Queens Of The Stone Age έχουν παίξει καταλυτικό ρόλο στο στυλ σας. Συμφωνείτε με αυτή την άποψη; Τι άλλο σας έχει επηρεάσει; 
Ολόκληρη η rock μουσική σκηνή των δεκαετιών 90-2000 έχει παίξει καταλυτικό ρόλο στον τρόπο που συνθέτουμε μελωδίες. Τα ακούσματά μας είναι πάρα πολλά, και ποικίλουν πολύ ώστε να τα περιορίσουμε σε ένα μόνο συγκρότημα. Κύριο όμως μέλημά μας, είναι να εντάξουμε αυτές τις συνθέσεις μας σε πιο μοντέρνου ήχους και παραγωγές. Μην ξεχνάμε ότι ζούμε στο 2020 και η μουσική πρέπει να εξελίσσεται.

Bend For Eleven - Rebel Day
Πως βρίσκετε γενικότερα αυτή την ραγδαία άνοδο του Heavy Rock Stoner κινήματος στη χώρα μας αλλά και παγκοσμίως; Τι νομίζετε πως προσφέρει στο κοινό ώστε να έχει αποκτήσει τόση δημοφιλία;
Κάθε περίοδος έχει και τις προτιμήσεις της, οι οποίες καθορίζονται κυρίως από την πορεία και προβολή διαφόρων συγκροτημάτων. Τα τελευταία χρόνια στον χώρο του heavy stoner rock αναδείχθηκαν πολλά σημαντικά συγκροτήματα της ξένης και εγχώριας μουσικής σκηνής με πολύ δυναμική παρουσία, που προκάλεσαν αυτή την τάση. Κατά πόσο αυτό θα αντέξει στο χρόνο και πως θα εξελιχθεί, μένει να το δούμε. 

Ποια τα live πλάνα σας όταν τελειώσει όλο αυτό το πρωτόγνωρο που ζούμε σε σχέση και με την προώθηση του Rebel Day;
Κύριο μέλημά μας είναι να παρουσιάσουμε το δίσκο μας σε όσο περισσότερο κόσμο μπορούμε εντός και εκτός Ελλάδας. Είμαστε σε επαφή με τους κατάλληλους ανθρώπους, και περιμένουμε να παρέλθει η κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή, για να προχωρήσουμε. 

Ποιες είναι οι σημαντικότερες live στιγμές σας ως τώρα;
Αδιαμφισβήτητα η συμμετοχή μας ως opening act των 1000MODS στο Principal στη Θεσσαλονίκη, όπου είχαμε την τύχη να ηχογραφηθεί και παρουσιασθεί στην τηλεοπτική εκπομπή VOLUME της ΕΤ3

Ζείτε και δημιουργείτε στην Θεσσαλονίκη. Μια πόλη με ισχυρή παράδοση στη rock μουσική της χώρας. Τώρα πως είναι τα πράγματα; Συνεχίζει να υπάρχει αυτή η ενέργεια μέσω των ανάλογων bar, live χώρων και κυρίως μέσω του κόσμου;
Η Θεσσαλονίκη πάντα θα είναι στο προσκήνιο. Μπορεί τα τελευταία χρόνια να παρατηρείται σημαντική μείωση των μεγάλων ονομάτων της παγκόσμια μουσικής σκηνής, που επισκέπτονται την πόλη μας, όμως υπάρχει πολύς κόσμος που ασχολείται με τη εγχώρια rock μουσική σκηνή και την υποστηρίζει. Την ενέργεια αυτή την αντιλαμβάνεται κανείς και από τη διοργάνωση φεστιβάλ και event τα οποία δεν υπήρχαν στο παρελθόν. 

Τι άλλα πλάνα υπάρχουν για τους Bend For Eleven για τη χρονιά που τρέχει; Υπάρχει στα σκαριά και νέο υλικό;
 Αυτή τη στιγμή στο μυαλό μας είναι μόνο η συμμετοχή μας σε συναυλίες. Δυστυχώς οι συγκυρίες δεν μας το επιτρέπουν τη δεδομένη χρονική στιγμή, αλλά με το καλό όταν επιστρέψουμε στη κανονικότητα θα κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση. Αν μέσα από τις πρόβες προκύψει νέο αξιόλογο υλικό, σίγουρα δεν θα το αφήσουμε ανεκμετάλλευτο.

Ευχαριστούμε για την συζήτηση! Κλείστε όπως θέλετε και με μια ευχή για όλους μας και για αυτά που ζούμε αυτή την εποχή.
Ευχόμαστε να είναι όλοι υγιείς και να προσέχουν. Όλα τα άλλα διορθώνονται. Απλά πράγματα που τα ξεχνάμε στην καθημερινότητα. Stay safe!


Official links


REBEL DAY – BINTEO
REVENGE
AGGRESSIVE ILLUSIONS
WASTED

Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: