About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation
10 xronia bbr

Συνέντευξη με τους Social Scream

Συνέντευξη με τους Social Scream: "Η δύναμη της μουσικής θα βρίσκεται πάντα κοντά στις ζωές των ανθρώπων και οι Social Scream όσο υπάρχουν θα συνεχίζουν να περνούν παντού εκεί έξω το διαχρονικό μήνυμα τους ."
Συνέντευξη με τους Social Scream
"Η δύναμη της μουσικής θα βρίσκεται πάντα κοντά στις ζωές των ανθρώπων και οι Social Scream όσο υπάρχουν θα συνεχίζουν να περνούν παντού εκεί έξω το διαχρονικό μήνυμα τους ."

Οι Social Scream μας έρχονται από την Σπάρτη. Είναι δημιουργία του κιθαρίστα, τραγουδιστή και συνθέτη τους Βλάση Διαμαντάκου και ξεκίνησαν την πορεία τους το 2008. Κλασικό Heavy Metal o ήχος τους έχουν δισκογραφική παρουσία απ’ το 2014. Ρωτήσαμε τον Βλάση Διαμαντάκο για ότι χρειάζεται να ξέρουμε για την μέχρι τώρα, αλλά και την από εδώ και πέρα πορεία τους.


Βλάση καλωσόρισες. Είσαι ο δημιουργός των Social Scream. Ποια ανάγκη σε οδήγησε στην δημιουργία τους;
Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία. Η ανάγκη για έκφραση και το όραμα ενός μουσικού έργου με οδήγησε στην δημιουργία των Social Scream.

Πως ήταν τα πράγματα στην αρχή; Ποιος ή ποιοι στάθηκαν δίπλα σου;
Το ταξίδι ξεκίνησε το 2008 με αρκετές αλλαγές στη σύνθεση και πολλές εμπειρίες που οδηγούσαν στην επόμενη φάση ως την τωρινή κατάσταση. Όταν τα πράγματα σοβάρεψαν λίγο πριν το 2014 και προσωπικά τέλειωσα μέσα μου με τις διασκευές , όταν έφτασε η στιγμή να δώσω ζωή σε στίχους και μουσική που πήγαζαν και δουλεύονταν διαρκώς , εκεί ξεκίνησε και το δύσκολο κομμάτι . Όταν δεν έχεις ακόμη κάτι απτό , λίγοι μπορούν να μείνουν διπλά σου σεβόμενοι το όραμα σου . Η συμπαράσταση των μελών της μπάντας είναι ένας βασικότατος παράγοντας που ήταν δύσκολο να βρεθεί ειδικά λόγω της απόμακρης Σπάρτης οπού είναι η βάση των Social Scream. Εδώ είναι μετρημένοι ως και ανύπαρκτοι κατά καιρούς οι μουσικοί που θα επένδυαν σε εάν metal group . Όταν το φράγμα της Σπάρτης έσπασε , το ταξίδι πήρε άλλη μορφή και συνέχεια . Ήρθε λοιπόν ο πρώτος δίσκος το 2014 και έφερε ενάμιση χρόνο μετρά το πρώτο δισκογραφικό συμβόλαιο με την New Dream Records όπου ξεκίνησε και η διαφορετικότητα στον τρόπο που όλα έμελλε να γίνουν .

Ποια είναι η φιλοσοφία στην γραφή της μουσικής των Social Scream;
Ανήσυχο πνεύμα και αρκετή εργασία στο εδώ και τώρα. Συνεχίζω και αξιοποιώ με χαρά και ευγνωμοσύνη την εσωτερική φωνή που με σπρώχνει να εμπνέομαι και να υλοποιώ . Στον χρόνο που πρέπει θα είμαι εκεί με στίχους και μουσική. Όταν με τον καιρό βλέπεις τους καρπούς μιας κάποτε σκέψης να υπάρχουν πλέον σε τρία ολοκληρωμένα άλμπουμ , ξέρεις πως ακόμη και με μηδέν εφόδια μπορείς να συνεχίσεις και ασφαλώς να γίνεσαι καλύτερος χωρίς όρια και δεσμούς σε αυτό . Υπάρχει τρόπος για όλα λοιπόν πάρα τις λοιπές υποχρεώσεις της ζωής και χρόνος αν αναλογιστούμε πως η ημέρα έχει 24 ώρες . Πειθαρχία λοιπόν σε ροκ διάθεση ... μας το έχουν διδάξει πολλές τιτάνιες μπάντες που εδραιώθηκαν με επιτυχία .

Πρώτη φορά με τους Social Scream on stage. Τι θυμάσαι απ’ την πρώτη φορά που παίξατε την  μουσική σας στον κόσμο;
Ήταν 18 Δεκεμβρίου του 2008. Μας φιλοξένησε το τότε ονόματι ''Diesel'' cafe bar . Ήταν ζεστό και φιλόξενο με τον κόσμο κοντά μας σε μια πρώτη επαφή που έμεινε χαραγμένη όμορφα στο μυαλό όλων , καθώς ακολούθησε μουσική από τον DJ και αρκετό πιοτό..  Τότε παρουσιάσαμε για πρώτη φορά το ομώνυμο τραγούδι SOCIAL SCREAM , που γράφτηκε σε μια σχεδόν ημέρα λίγο πριν εκείνη την βραδιά , καθώς θέλαμε εκείνο το αντιπροσωπευτικό τραγούδι!

Δισκογραφικά  η πορεία σας μέχρι τώρα;
Οι δίσκοι των SOCIAL SCREAM είναι τρεις .
ΕPICLESIS 2014 , INITIATION TO THE MYTHS 2018 , ORGANIC MINDSET 2020 . Εδώ να αναφέρω πως οι δυο πρώτοι μας δίσκοι επανηχογραφήθηκαν πρόσφατα και θα κυκλοφορήσουν στο κοντινό μέλλον πιθανότατα ως διπλός δίσκος . Η απόφαση αυτή λήφθηκε παράλληλα με την γέννηση του τρίτου δίσκου καθώς θεωρώ πως για πρώτη φορά βρίσκεται η μπάντα στον κανονικό της ήχο , εκείνον που οι ρίζες της θα έπρεπε να δώσουν κατά την γέννηση της μπάντας . Είναι εάν ρεζουμέ θα έλεγα που δίνει την σκυτάλη για το επόμενο βήμα .

Είστε ευχαριστημένοι από την αποδοχή της μουσικής σας στον κόσμο;
Ναι όσο πάει και μεγαλώνει το όλο πράγμα . Οι ζωντανές μας εμφανίσεις και το διαδίκτυο , οι δυο εταιρίες που βρίσκονται διπλά μας , HEART OF STEEL RECORDS και NEW DREAM RECORDS ,παράλληλα με άλλους παράγοντες οι οποίοι ωθούν σε πολλές χώρες την μουσική μας ,συντελούν στο να φτάσει όσο πιο μακριά το μήνυμα των SOCIAL SCREAM .

Δεν μπορώ να μην σε ρωτήσω, πως επηρεάζει την ύπαρξη των Social Scream η κατάσταση που επικρατεί αυτόν τον καιρό;
H μπάντα έχει βρεθεί σε αρκετά βαθιά σκοτάδια και αναποδιές στο παρελθόν . Το θέμα είναι να παραμένεις πιστός στην τέχνη σου χωρίς να τα παράτας ακόμη και όταν ο αγώνας μπορεί να είναι άνισος , να διατηρείς την ακεραιότητα αλλά και ετοιμότητα σου ώστε να πατήσεις πόδι ταχύτατα όταν έρθει πάλι η στιγμή . Αυτό στην ουσία συμβαίνει και τώρα στην περίοδο της πρωτόγνωρης αυτής πανδημίας που ευχόμαστε να λάβει σύντομα τέλος . Ναι μας λείπουν οι ζωντανές εμφανίσεις , όμως υπάρχει αρκετό έργο που πραγματοποιείται για τη μπάντα σε μουσικό και προσωπικό επίπεδο .

Ποιο είναι το πρώτο βήμα που θα κάνετε μόλις επανέλθουν τα πράγματα στην φυσιολογική τους κατάσταση;
Live . Είναι απαραίτητη η επαφή με τον κόσμο καθώς δίνουμε και παίρνουμε την απαραίτητη ενέργεια...

Που μπορούμε να μαθαίνουμε τα νέα σας;
Κυρίως στις σελίδες μας στο Facebook , Instagram ,και να έρθετε σε επαφή με τα τραγούδια μας στο YouTube , Bandcamp και Itunes .

Βλάση σ'ευχαριστούμε και αφήνουμε τον επίλογο δικό σου
Καταρχάς εύχομαι σε όλους τους ανθρώπους υγειά ώστε να επανέλθει η κοινωνία μας σε μια πιο φωτεινή συνέχεια της ζωής . Η δύναμη της μουσικής θα βρίσκεται πάντα κοντά στις ζωές των ανθρώπων και οι SOCIAL SCREAM όσο υπάρχουν θα συνεχίζουν να περνούν παντού εκεί έξω το διαχρονικό μήνυμα τους .
Σας ευχαριστώ πολύ.Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: