About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation
10 xronia bbr

Οι EIEN στο bbr

Οι EIEN στο bbr: "Ασχολούμαστε με θέματα που μας εμπνέουν και ελπίζουμε να δώσουν τροφή για σκέψη στο κοινό μας, πέρα από το μουσικό κομμάτι"
Οι EIEN στο bbr
"Ασχολούμαστε με θέματα που μας εμπνέουν και ελπίζουμε να δώσουν τροφή για σκέψη στο κοινό μας, πέρα από το μουσικό κομμάτι"

Με αφορμή την κυκλοφορία του τρίτου άλμπουμ των EIEN με τίτλο "In This Game", το bbr άδραξε την ευκαιρία και μίλησε με τους Αθηναίους metallers για μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη. Διαβάστε την παρακάτω.

EIEN. Πως προέκυψε το όνομα; Ποιά ιστορία κρύβεται πίσω απο αυτό;
Καλησπέρα και σας ευχαριστούμε πολύ για τη φιλοξενία στο web radio του BBR και συγκεκριμένα στην εκπομπή Suspiria. Υποθέτω είμαστε όλοι μεγάλοι φαν του Dario Argento. Κρίνοντας από το όνομα της εκπομπή σας. Εμείς σαν μπάντα σίγουρα. 

Το όνομα EIEN λοιπόν, ήταν ιδέα ενός πολύ καλού μας φίλου και "αδερφού" που δυστυχώς δεν είναι πια κοντά μας. Ήταν ο νούμερο ένα οπαδός της μπάντας και έχοντας πολλές επιρροές από τα γιαπωνέζικα κινούμενα σχέδια, μας πρότεινε το συγκεκριμένο όνομα  πίσω στο μακρινό 2008, το οποίο και σημαίνει "Αιώνιο". Νιώσαμε αμέσως ότι είναι ένα απόλυτα ταιριαστό όνομα  στο μουσικό μας ύφος και το διατηρούμε από τότε και για πάντα.

Πριν λίγους μήνες κυκλοφόρησε το τρίτο σας άλμπουμ, με τίτλο "In This Game" αντλώντας τη θεματολογία του απο το βιβλίο "1984" του George Orwell.  Πείτε μας λίγα λόγια για αυτό.
"Όποιος ελέγχει το παρελθόν ελέγχει το μέλλον και όποιος ελέγχει το παρόν ελέγχει το παρελθόν" ( από το βιβλίο του 1984). Και μόνο αυτό ήταν αρκετό να μας κάνει να ασχοληθούμε στιχουργικά αλλά και μουσικά με το εμβληματικό αυτό βιβλίο, το οποίο ήταν και παραμένει επίκαιρο όταν γράφτηκε, στις μέρες μας αλλά και για πολλά χρόνια ακόμα. Η ελευθερία σκέψης και λόγου βρίσκεται σε αμφισβήτηση, παρόλο που κάποιοι εκεί έξω θέλουν να πιστεύουμε ότι είμαστε "ελεύθεροι". Η μουσική, και συγκεκριμένα το μέταλ, είναι ένας τρόπος έκφρασης μα και τρόπος ζωής. Ασχολούμαστε με θέματα που μας εμπνέουν και ελπίζουμε να δώσουν τροφή για σκέψη στο κοινό μας, πέρα από το μουσικό κομμάτι.

Πόσο καιρό δουλεύατε πάνω σε αυτό και πόσο ικανοποιημένοι είστε απο το αποτέλεσμα; 
Ήταν μια πολύχρονη διαδικασία καθώς η μπάντα για κάμποσα χρόνια (2015-2018) είχε μπει σε μια αδράνεια, επηρεασμένη από την τότε οικονομική κατάσταση που είχε φυσικά και κοινωνικές προεκτάσεις. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν ήμασταν δημιουργικοί. Ακριβώς το αντίθετο. Η μουσική ήταν εκεί για εμάς.

Έτσι, στα μέσα του 2017  επιστρέψαμε στο στούντιο παρέα με μια εξαιρετική ομάδα συνεργατών και φίλων. Οι ηχογραφήσεις πραγματοποιήθηκαν στα U217 και Encore Studios  με παραγωγό τον Βλάση Κετσιλή, την πολύτιμη βοήθεια του Andy Παπαχρήστου ενώ το mastering έγινε από τον Steve Lado

To μουσικό αυτό ταξίδι, παρόλα τα προβλήματα (κατά βάση υγείας), ολοκληρώθηκε με την κυκλοφορία του νέου μας δίσκου "In This Game" στα τέλη του 2019, για το αποτέλεσμα του οποίου είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι. Συνεργαστήκαμε και μας βοήθησαν εξαιρετικοί μουσικοί που είναι και πολύ καλοί φίλοι. Η Χρύσα Τσαλταμπάση (Chrysa T.) από τους μοναδικούς Spineless, με την υπέροχη φωνή της έδωσε μια άλλη διάσταση στο υλικό μας και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος από τους Universe 217 , έδωσε το προσωπικό του στίγμα στη σύνθεση του μπάσου. Ο Μάνθος Στεργίου (www.mansterdesign.com) ανέλαβε τα υπέροχα εικαστικά, και την φωτογράφηση της μπάντας η ταλαντούχα Μαρία Κομματά. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλη την ομάδα που πιστέψανε σε αυτό δίσκο δίνοντας στα αλήθεια όλο τους το είναι, ιδίως ο παραγωγός μας και ο Andy. Είναι μια ομαδική δουλειά, είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό. Σημασία άλλωστε έχει να μοιράζεσαι τα ωραία πράγματα στη ζωή με ξεχωριστούς ανθρώπους.

EIEN - In This Game
Μέσα απο το άλμπουμ έχει κυκλοφορήσει το video clip του "Down This Road"  και τα lyric videos των "Lost in the Silence" και "Asleep". Ποιοι βρίσκονται πίσω από την δημιουργία τους;
Πρώτο κυκλοφόρησε το "Lost In The Silence" παράλληλα με την επίσημη  κυκλοφορία του δίσκου. Την δημιουργία του βίντεο ανέλαβε ο γνωστός σε όλους μας Μάνθος Στεργίου (www.mansterdesign.com) όπως και το εξώφυλλο. Μεγάλος οπαδός επίσης του βιβλίου - δε χρειάστηκε να πούμε πολλά. Τον αφήσαμε ελεύθερο να κάνει αυτό που ήθελε, όπως πρέπει να γίνεται άλλωστε. Ο κάθε καλλιτέχνης στον τομέα του.

Σειρά πήρε το "Asleep", επίσης lyric video, με υπεύθυνο τον πολυμήχανο κιθαρίστα της μπάντας , Τίμο. Ήξερε ακριβώς τι έπρεπε να γίνει μιας και είναι ένας από τους βασικούς συνθέτες της μπάντας. Πραγματικά αξίζει να ρίξετε μια ματιά στο κανάλι της μπάντας στο YouTube (https://www.youtube.com/user/E1ENtv)

Τελευταίο, κυκλοφόρησε το video clip του "Down This Road". Την μαγνητοσκόπηση και παραγωγή ανέλαβε ο Μανώλης Παπαντώνης. Όλα τα πλάνα γυρίστηκαν στα Encore Studios, το δεύτερο "σπίτι" μας, κατά τις προετοιμασίες της μπάντας για την περιοδεία προώθησης του δίσκου η οποία δεν πραγματοποιήθηκε λόγω των συνθηκών που όλοι βιώσαμε και εξακολουθούμε να ζούμε ακόμα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Μανώλη που αποτύπωσε στη κάμερα με τον καλύτερο τρόπο τη δυναμική των EIEN.

Θα ακολουθήσουν άλλα βίντεο (video clip ή lyric video);
Άλλα βίντεο δε θα ακολουθήσουν για το δίσκο αυτό, μιας και θέλουμε να αφοσιωθούμε στην προώθηση του δίσκου με συναυλίες μέσα στο καινούργιο αυτό παγκόσμιο πλαίσιο. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε σε συνεργασία φυσικά με το management μας, OWC (One Woman Company), που προσπαθούν με τον καλύτερο τρόπο μέσα στις δύσκολες αυτές συνθήκες για την προώθηση της μπάντας και φυσικά του δίσκου. Να αναφέρουμε επίσης εδώ, ότι είμαστε στη διαδικασία σύνθεσης του επόμενου δίσκου μας.

Αν σας έλεγαν να κάνετε μια διασκευή σε κάποιο συγκρότημα που κινείται σε έναν εντελώς διαφορετικό χώρο απο το δικό σας και να το φέρετε στα μέτρα σας, ποιο τραγούδι θα επιλέγατε και γιατί;
Εξαίρετα (γέλια)!!! Λοιπόν, Wild Boys από Duran-Duran. Δυναμικό ποπ τραγούδι με μέταλ αισθητική.

Πως βλέπετε τα πράγματα στην ελληνική σκηνή;
Πιο δυνατή από ποτέ. Εξαιρετικές μπάντες και ταλαντούχοι μουσικοί συνθέτουν την εικόνα της ελληνικής σκηνής. Η στήριξη από το κοινό και media βοηθάει επίσης πολύ. Ας συνεχίσουμε έτσι γιατί οι προοπτικές είναι πολύ καλές για όλους μας. Θέλει όραμα και πολλή δουλειά.

Με ποιόν καλλιτέχνη θα θέλατε να συνεργαστείτε;
Εδώ ο ντράμερ μας μπορεί να έχει άλλη άποψη. Θα ήθελε σίγουρα να είναι οι Metallica αυτοί αχαχαχα, αλλά δεν πιστεύω να διαφωνήσει αν αναφέρω τον υπέρτατο Ronnie James Dio. The one and only Dio, then.

Ποια είναι τα σχέδια των EIEN για την προώθηση του "In This Game"; 
Όπως προείπαμε, κατά βάση συναυλίες , συναυλίες , συναυλίες. Όσο πιο πολλές μπορούμε - δεδομένης της κατάστασης… θα τα καταφέρουμε όμως, είμαστε σίγουροι . Έχουμε ανθρώπους δίπλα μας που μας στηρίζουν και φυσικά συνεντεύξεις και παρουσιάσεις σε όποια μέσα ενδιαφερθούν για τη μουσική μας.

Ευχαριστούμε πολύ για τη συνέντευξη.  Σας ευχόμαστε ότι καλύτερο. Ο επίλογος δικός σας.
Εμείς ευχαριστούμε για την ευκαιρία να παρουσιάσουμε τη νέα μας δουλειά και τους ΕΙΕΝ. Η στήριξη σας σημαίνει πολλά για εμάς.
Το μήνυμα των EIEN είναι απλό
RAISE YOU FIST – DENY,  PEOPLE !!!!!!!


Official links:

Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: